Brankica Stanković: Luka Bojović me tužio zbog objavljivanja policijskih beleški

Televizija B92 objašnjava da je reć beleškama objavljenim u knjizi "Insajder - moja priča", u kojoj je Stankovićeva iznela detalje iz svog života, zašto je dobila policijsko obezbeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

U knjizi je, između ostalog, objavila službene beleške koje su zavedene u MUP-u i drugima nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju i da iza toga stoji Luka Bojović.

Knjiga je objavljena pre šest meseci i sadrži brojne informacije i dokumenta iz nadležnih insitucija o ugrožavanju bezbednosti autorke Insajdera.

Do sada nije bilo reakcija ni odgovornih u institucijama, niti stručne javnosti, navodi B92.

Stankovićeva je primetila da je jedina reakcija koja je za to vreme stigla tužba Luke Bojovića.

"U tužbi se navodi da službena beleška sa operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to službena tajna", rekla je Stankovićeva na današnjem skupu "Profemina".

Luka Bojović, koji u ekstradicionom pritvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji, tužio Stankovićevu za uvredu zbog, kako tvrdi njegov advokat Dragoslav Ognjanović, neistina koje je iznala u svojoj knjizi, a drugom tužbom zatražio je i da mu zbog toga naknadi štetu.

Luka Bojović uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici zbog optužbi da je učestvovao i naručio više ubistava, i pokušaja ubistava. Više od dve godine u ekstradicionom pritvoru čeka izručenje Srbiji.

Izvor: Blic, B92
Foto: Medija centar

Pogledajte još