Brankica Stanković: Naruče vaše ubistvo, pa vas tuže što ste to objavili


"Reč je o policijskim beleškama koje sam objavila u knjizi “Insajder - moja priča”. U tužbi se navodi da službena beleška sa operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija, već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to 'službena tajna'"
kaže Brankica Stanković za “Blic”.

U tužbi koju su podneli Bojovićevi advokati ne navodi se da sadržaj službene beleške nije istina, već da njemu nanosi štetu u postupcima koji se vode protiv njega. On je optužen da je kao novi vođa zemunskog klana naručivao i učestvovao u tri ubistva tokom 2004. U knjizi “Insajder - moja priča” je objavila službene beleške u kojima se navodi da je kupljen snajper za likvidaciju novinarke i da iza toga stoji Luka Bojović.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, napominje da je paradoks da kriminalac koji je optužen za najteža krivična dela tuži osobu čije je ubistvo tražio.


"Bojović izgleda prati naše medije, iako je u Španiji. Ovo je zaista paradoks koji govori dovoljno o tome šta se dešava u srpskoj policiji, ali i u državi Srbiji. U državi u kojoj se svakog dana objavljuju dokumenta koja ne bi smela da dospeju u javnost sasvim je logično da čovek koji je hteo da ubije Brankicu Stanković sada nju tuži zbog službene beleške"
kaže Obradović.

Ljiljana Smajlović, predsednik UNS-a, rekla je da Udruženje novinara Srbije podržava Brankicu Stanković, a ne Luku Bojovića.

Bojović je uhapšen 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici. Sa njim su uhapšeni Vladimir Milisavljević Budala, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za druge zločine zemunskog klana, kao i Siniša Petrić, koji je osuđen za monstruozna ubistva, a sumnjiči se i za najteže ratne zločine.

Blic

Pogledajte još