Studentkinja se žalila na povlašćen položaj Antića, on je oborio na ispitu!

Foto: B92 prt sc

Studentkinja Katarina Pavlović žalila se što je na ispitu, umesto profesora Olivera Antića, studente ispitivao docent Nenad Tešić, za koga tvrdi da za to nije ovlašćen. Posle prigovora, nju je ispitivao Antić, koji ju je, kako tvrdi, namerno oborio, posle čega je polagala pred komisijom.

"Očekujem da nadležni organi reaguju da se ne dešavaju ovakve stvari, jer ipak ovo što je profesor Antić uradio može da predstavlja krivično delo falsifikovanja javne isprave, zato što drugo lice koje je naovlašćeno ispita umesto njega, a on uveče ili posle nekoliko dana dođe i potpiše tu ocenu. To svi na fakutetu znaju", kaže Katarina Pavlović.

Na Pravnom fakutetu, međutim, tvrde da Katarinine optužbe ne stoje. Navode da je docent Tešić ovlašćen da vodi ispit.

"Mi smo napravili izuzetak i omogućili joj da polaže pred komisijom i to po njenoj želji nedelju dana kasnije, kako bi mogla da se spremi. Fakultet je postupao maksimalno benevolento, izlazio u susret svim njenim zahtevima, u toliko pre što ovo nije prvi slučaj. Već se žalila na polaganje kod drugih provesora", kaže Sima Avramović dekan Pravnog fakulteta.

Dekan odbacuje i optužbe da Oliver Antić ima povlašćen položaj jer mu je obezbedio izbor u Komisiji za pomilovanja pri Predsedništvu. "Profesor Antić nema nikakavu povlašćenu ulogu kada su u pitanju obaveze, on ih izvršava, dolazi na fakultet, drži predavanje i drži ispite, ponekada ga menja docent Tesić. Predsednik države Tomislav Nikolić poznaje mene i od ranije, mislim da sam dovoljno rekao", kaže Avramović.

On tvrdi da Antić nema nikakve veze ni sa njegovim imenovanjem u Nadzorni odbor Pošta Srbije, gde je član bez ikakve novčane nadoknade.

B92

Pogledajte još