Investitor osumnjičen za prevaru 19 kupaca stanova sa područja Novog Sada

0

Protiv investitora D.S. (57) sa područja Opštine Srbobran podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je sa 19 kupaca stanova sačinio ugovore o kupoprodaji, na osnovu kojih je od njih uzeo ukupno 641.820 evra, a objekat nije izgradio, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Foto: Dragan Gojić / Beta

Odsek za suzbijanje privrednog kriminala pri novosadskoj Policijskoj upravi podneo je protiv osumnjičenog D.S. krivičnu prijavu za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, navedeno je u saopštenju.

Taj investitor se tereti da je doveo u zabludu 19 građana sa područja Novog Sada, Srbobrana, Bečeja i Bačke Topole, da je vlasnik nepokretnosti na Somborskom bulevaru u Novom Sadu, na kojoj će navodno izgraditi stambeni objekat.

On je sa kupcima stanova sačinio ugovore o kupoprodaji, na osnovu kojih je od oštećenih preuzeo ukupno 641.820 evra a objekat nikad nije izgradio.

To krivično delo počinjeno je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara 2008. do 31. oktobra 2010. godine a rok za izgradnju je bio kraj 2009. godine. U međuvremenu je nad građevinskim preduzećem, čiji je D.S. vlasnik, otvoren stečajni postupak.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.