Nožem napao taksistu tražeći novac koji mu je trebao za izlazak u grad

Vozač je uspeo da se odbrani od napadača, ali je tokom borbe s njim zadobio brojne posekotine. Miljan je na saslušanju pred policijom priznao da je taksi pozvao u nameri da opljačka vozača, jer mu je novac bio potreban za izlazak u grad.

Kako je saopštila policija, Miljan se sumnjiči da je izvršio pokušaj razbojništva.

„On je oko 23.40 mobilnim telefonom pozvao “Bros taksi“ i naručio vožnju iz Niške Banje do Niša. Kada je vozač stigao, napadač je seo iza njega i odmah mu stavio nož pod grlo tražeći da mu preda sav novac koji ima kod sebe. Taksista se branio, uspeo je da pljačkašu zavrne ruku, došlo je do borbe tokom koje je Aleksandar zadobio posekotine po desnoj ruci i licu. Takista je kazao napadaču da je aktivirao panik taster te da će policija uskoro stići zbog čega se ovaj uplašio i pobegao. On je vrlo brzo identifikovan i posle nekoliko časova priveden u Policijsku upravu",
kažu u niškoj policiji.

Kako navodi Telegraf, razbojnik je na saslušanju priznao delo, a u njegovoj kući pronađeno je odelo koje je nosio tokom napada i nož – testera dužine trideset centimetara.

Naime, Miljan je odranije poznat policiji, a protiv njega je podneto pet krivičnih prijava zbog teških krađa i nasilja u porodici. Uglavnom je obijao kuće i iz njih odnosio stvari, a ovo mu je prvo razbojništvo.

Napadnuti taksista nije želeo ga govori o ovom događaju. Goran Dejanović, rukovodilac “Bros taksija“, kazao je da je Aleksandar doživeo traumu zbog čega nije u stanju da priča o razbojništvu.

"On je veoma potresen jer je doživeo okrutan i podmukao napad. Učinili smo sve da zaštitimo naše ljude, ali očekujemo i od nadležnih organa da primerenim kažnjavanjem spreče nove napade na taksiste"
, kazao je Dejanović.

Izvor: Telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.