NAJZAD: Kućne poslove koje mrzimo su počeli da rade roboti!

San je da imate robota koji će da sredi haos u kući, pokupi prljav veš i opere ga, skuva ručak, i možda čak ode do prodavnice.

Pa, stvarnost se polako približava snu! Već sad ( ako možete da ih priuštite, ako ne, onda za koju godinu) kućom može da vam se kreće jato robota koji će vredno kao pčelice da vam obavljaju razne kućne poslove.

Postoje roboti koji peru prozore, čiste grilove, ribaju podove i održavaju travnjake. Sve obaveze koje apsolutno mrzite, više nećete morati vi da obavljate!

Jedan robot pere bazene, a drugi, koji se zove RoboPuž (RoboSnail) ide za njim i polira sve staklene i akrilne površine (trenutno se prodaje za čišćenje akvarijuma) - cena je oko 250 dolara.

Grillbot je tu da očisti gril nakon roštilja, i uklanja sve nečistoće i prljavštine, a čak je i otporan na toplotu.

Win Bot i Windoro koriste senzore, deterdžent u spreju i mikrofiber krpe kako bi učinili da se vaše staklene površine sijaju - cena je između 350 i 600 dolara.

Robota-usisivača imate po svim cenama i u svim oblicima i veličinama, sa svim mogućim namenama - usisavanje tepiha, parketa, pločica, ribanje podova...

Tu je i mali Budgee koji ide sa vama u prodavnicu i može da nosi do 20kg! Nema više kesa koje se usecaju u ruke...

foto: ny times

Tehnologija je dovoljno napredovala da napravi kućnog robotića za svaku namenu, ali i dalje ne dovoljno da ih sve smesti u jednog, jer bi onda postali preveliki i preteški da bi bili korisni i jeftini.

No, ipak nam se dopada ideja celog jata malih slugu koji rade po kući dok mi sedimo i gledamo omiljene emisije... A vama?

Foto: yayimages.com/brux
T.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.