Konsultacije o formiranju Vlade

U delegaciji sa kojom je predsednik Srbije prvo razgovarao, pored lidera socijalista Ivice Dačića, bili su i funkcioneri SPS-a Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i funkcioner JS Petar Petrović.

Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da je predsednika Srbije obavestio da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi.

Dačić je u Predsedništvu, posle sastanka delegacije koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom Nikolićem, novinarima rekao da nijedno kadrovsko rešenje nije dogovoreno, već da će biti reči o tome posle Vaskrsa, i pored medijskih spekulacija.

Sednica Predsedništva SPS-a biće održana danas, a posle Vaskrsa i Glavni odbor stranke, a i koalicioni partneri JS i PUPS će donositi odluke na stranačkim organima.

Dačić kaže da, kada je o ministrima reč,uopšte nije razgovarano o tome da će samo on ili neko iz SPS biti u vladi i ponovio da su oni i u razgovorima istakli da žele da pomognu novoj vladi.

Primetio je i da su ove konsultacije drugačije u odnosu na neke prethodne, jer se već zna da postoji parlamentarna većina za formiranje vlade.

Nikolić će nakon delegacije SPS-PUPS-JS danas razgovarati i sa predstavnicima DS, koalicije oko NDS, SVM, SDA Sandžaka i Partije za demokratskeo delovanje Rize Halimija.

Predsednik Srbije će u utorak, 22. aprila obaviti konsultacije sa predstavnicima SNS-a.

Izvor: RTS
Foto: Beta/ Nenad Petrovi

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.