Partizan domaćin četvrtog memorijala Dragan Ranković

BEOGRAD, 20. avgusta 2009. (Beta) - Rukometni klub Partizan organizovaće ovog vikenda četvrti memorijalni turnir "Dragan Ranković", na kojem će pored "crno-belih" učestvovati hrvatski Nekse, rumunske Resice i slovenački Prevent.

"I ove godine sećanje ne bledi na sve ono što je Dragan Ranković uradio za naš rukomet. U godinama kada je vodio klub i bio prvi čovek Rukometnog saveza Jugoslavije ostvario je sjajne rezultate", kazao je predsednik Partizana Velimir Marjanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da je dugoročni cilj Partizana konstantno igranje u evropskoj Ligi šampiona. "Imamo odličnu ekipu, živimo kao porodica i verujem da ćemo na kraju godine opet biti prva ekipa u Srbiji. Ove godine nam nije imperativ ulazak u Ligu šampiona, ali verujem da ćemo 2010. i kasnije biti stalni učesnici Lige šampiona", poručio je Marjanović.

"Imamo odličnu ekipu, živimo kao porodica i verujem da ćemo na kraju godine opet biti prva ekipa u Srbiji. Ove godine nam nije imperativ ulazak u Ligu šampiona, ali verujem da ćemo 2010. i kasnije biti stalni učesnici Lige šampiona", poručio je Marjanović.

Generalni direktor Partizana Aleksandar Blagojević dodao da će klub uvek biti zahvalan Draganu Rankoviću, koji je "crno-bele" uveo iz druge u prvu ligu, a zatim bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titula prvaka Jugoslavije.

Povratnik u Partizan iz Danske, golman Strahinja Milić, rekao je da mu je drago što će opet igrati u klubu u kojem je počeo karijeru.

"Ja sam stari-novi igrač. Veoma sam srećan što sam se vratio u Partizan. U Danskoj sam doživeo mnogo loših stvari. Kada sam otišao, mislio sam da sam napravio dobar potez, ali sada vidim da je bilo pogrešno. Evo me opet u mom klubu i verujem da ću se brzo oporaviti od povrede i stati među stative", naveo je Milić.

Turnir se igra u Sportskom centru Banjica, a u subotu se u polufinalu sastaju Partizan-Prevent i Nekse-Resice. Finale i utakmica za treće mesto su u nedelju.

Pogledajte još