Vuk ujeo dvogodišnju devojčicu u Zoološkom vrtu!

Arhiva: Nadlanu

Devojčica stara 22 meseca je oko 18.30 sati prevezena u Dečju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na leđima, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Zdravstveno stanje devojčice je stabilno, potvrdio je za Internet-portal RTS-a dr Ivan Rakić sa odeljenja plastične hirurgije Dečje klinike u Tiršovoj. Povredu je opisao kao "nagnječenje sa ogrebotinom".

Mada dr Macura pretpostavlja da je reč o ogrebotini od životinjske kandže, dr Rakić nije mogao to da potvrdi.

Devojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je dr Rakić.

Životinju je, kako prenosi Blic, pre incidenta na povocu šetala O. M. (43), volonterka u Zoo vrtu. Vuk se u jednom trenutku iznenada otrgao, skočio je devojčici na leđa i, prema prvim informacijama, zakačio je zubima.

Vuk koji je napao devojčicu star je oko 10 meseci, a do incidenta je došlo u takozvanom "bejbi" zoo vrtu, u kom je smešten sa ostalim mladuncima.

Inače, šetnja mladunaca različitih životinjskih vrsta, pa i vukova, uobičajena je procedura u zoo vrtu.

Vuk Bojović, direktor Zoo vrta, rekao je u izjavi za "Blic" da mu je žao što je dete doživelo stres.

"U pitanju je polarni vuk koji je ručno othranjen, nije agresivan i ponaša se kao pas. Inače, nikada nijedna jedinka koja je agresivna ne pušta se van kaveza. U kontaktu smo sa roditeljima i ponudićemo pomoć ukoliko je potrebno", kazao je Bojović.

Životinja je posle incidenta vraćena u kavez.

Izvor: RTS, Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.