Saša Popović: Nisam upropastio srpsku muziku, ja sam je unapredio!

Foto: Screenshot/Youtube

- Činjenica je da “Grand” proizvodi najbolje i najgledanije emisije kod nas, pa samim tim ja odlučujem šta će narod gledati i brinem o kvalitetu televizijskog programa. Pošto sam trideset godina na estradi, normalno je da se priča da imam veliki uticaj, hteo ja to ili ne. Poslednjih godina smo zbog odgovornosti koju osećam podigli kvalitet muzike u odnosu na ono što smo puštali 1998. ili 1999. kada je “Grand” osnovan – kaže Popović koji odbacuje tvrdnje da je sa svojom produkcijom i turbo folkom uništio srpsku kulturu.

- Ne bih rekao da sam upropastio muziku u Srbiji, već da je posao koji radim mnogo težak. Prvo, nije na Saši Popoviću i jednoj privatnoj produkciji da određuje kulturnu politiku u Srbiji. Kada je naša produkcija 1998. počela da radi, zatekli smo muzičku scenu punu turcizama, puno arapskih melodija, indijskih, obrada, krađa, svega. Tada nismo mogli da utičemo na muziku koju su pevači donosili da objavimo, jer su oni snimali ono što im je obezbeđivalo dobre tezge – objašnjava direktor “Granda” i napominje da je tako je bilo sve dok 2003. nisu stvorene “Zvezde Granda”.

- Kada smo napravili ugovore sa tom decom i kada smo mogli da kontrolišemo šta će oni pevati, kako će pevati i koje će pesme snimati, sve je krenulo drugim tokom. Očistili smo muziku od svega što smo zatekli, a to je bio jedan dalekosežan, odgovoran i pre svega težak posao. To je proces koji još traje – zaključio je Saša Popović.

telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.