Lako i jednostavno: Vreme je za vežbe za detoksikaciju!

Uvrtanje

Ova vežba podiže telesnu temperaturu i poboljšava cirkulaciju. Postavite se u poziciju tako da vam je desna noga savijena u kolenu pod uglom od 90 stepeni, dok je leva ispružena unazad. Uvrnite se tako da su vam obe ruke sa iste strane vaše desne noge. Pokušajte da levim kolenom dodirnete pod, a ruke sklopite u položaj molitve (palmin dodir). Udahnite, zatim izdahnite rotirajući gornji deo tela u desno, tako da vam se lakat leve ruke nalazi na spoljnoj ivici desnog kolena. Ostanite u tom položaju u trajanju pet udaha i izdaha, a zatim sve ponovite sa druge strane.

Nos ka kolenu


Ova vežba zagreva digestivni trakt, sagoreva nakupljene toksine i olakšava telu da ih se reši. Zaumite položaj kao na drugoj slici, a zatim prebacite težinu na ruke i povucite desno koleno ka grudima (slika treća), pokušajte da ga dodirnete nosem. Uvucite stomak i ostanite u tom položaju 15 sekundi. Zatim zamenite nogu i ponovite vežbu.


Drvo koje sedi

Ova vežba dovodi svežu krv u abdomen, ispirajući otpadne produkte i revitalizuje čitavo područje. Sedite na pod sa nogama ispruženim ispred sebe. Privucite stopalo leve noge ka unutrašnjoj strani desne butine. Nagnite se tako da pokušate da levom rukom dohvatite desno stopalo. Okrenite torzo u desno, prateći svoju levu nogu. Ne podižžite kukove. Ostanite u ovom položaju za vreme 5 do 10 udaha i izdaha. Zatim promenite nogu i ponovite vežbu.

Uspravite noge na zid

Ova vežba poboljšava limfnu drenažu od nogu ka abdomenu, odakle se ta tečnostlakše čisti iz organizma. Takođe hrani organe za varenje i daje mogućnost sistemu za cirkulaciju da se odmori, što će vam dati više energije.

Sedite kraj zida savijenih kolena, stopala na podu, tako da vam desno rame i kuk dodiruju zid. Prevrnite se na leđa i podignite noge na zid, tako da vam zadnjica bude što bliže zidu, ali bez upotrebe nogu da se privučete. Stavite ruke na stomak ili iznad glave. Ostanite u ovom položaju dva minuta.

Izvor/Foto: wholeliving

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.