Vest koja će oduševiti muškarce: 6 razloga zbog kojih je seks odličan za vaše zdravlje

0

Redovan seks i te kako pozitivno utiče na zdravlje muškaraca. Koji su benefiti „krevetskih aktivnosti“, otkriva menshealth.co.uk.

1.Poboljšava zdravlje srca
Istina je da će vam srce zalupati brže kad se nađete sa zgodnom devojkom oči u oči i provedete noć sa njom. Ali, istraživanja su pokazala da muškarac koji dva puta sedmično vodi ljubav ima 45 odsto manje šanse da dobije bilo koju bolest srca u odnosu na onog koji ima seks samo jednom mesečno.

2. Ublažava stres

Naučnici sa Univerziteta u zapadnoj Škotskoj utvrdili su da seks obuzdava hormon stresa. Osim što sedam dana posle dobrog seksa niko neće moći lako da vas izbaci iz takta, uspešno ćete sniziti i povišeni krvni pritisak. Bolje da upražnjavate seks nego da gutate lekove za pritisak!

3. Sprečava rak prostate
Britanski Nacionalni institut za rak sproveo je istraživanje u kom je učestvovalo 30.000 muškaraca. Rezultati su pokazali da muškarci koji su pet puta nedeljno upažnjavali seks imaju za trećinu manji rizik od dobijanja raka prostate u poređenju sa muškarcima koji su samo jednom nedeljno „bili vredni“.

4. Jača imuni sistem

Seks dva puta nedeljno ne samo da jača vašu vezu sa partnerkom, već i pozitivno utiče na vaš imuni sistem. Istraživači na Univerzitetu Vilkes ustanovili su da muškarci koji dva puta nedeljno vode ljubav imaju za 30 odsto viši nivo imunoglobulina, koji uništava bakterije i povećava otpornost na bolesti.

5. Pomaže u mršavljenju

Veći libido – tanji struk! Seks stimuliše proizvodnju prirodnog amfetamina koji je odgovoran za apetit. I još nešto: tokom 30 minuta seksa muškarac sagori 200 kalorija. Ako je seks žešći, onda i više.

6. Poboljšava izgled i podmlađuje

Sjaj u očima posle dobrog seksa čini da izgledate sedam godina mlađe. Takođe, posle seksa svaki muškarac izgleda privlačnije, jer je koža preplavljena oksitocinom i endorfinom. Više seksa = bolji izgled = izraženiji seksepil! Ko bi pomislio da jednačina može da bude seksi?

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.