Derbi počeo na vreme i pored najava o prekidu utakmice

Foto: Arhiva Beta

Derbi između Crvene Zvezde i Partizana počeo je na vreme, u 19 sati, iako su se ranije danas pojavile informacije da uprava crno-belih u dogovoru sa navijačima priprema prekid 146. večitog derbija.

Kako javlja reporter Tanjuga fudbaleri crno-belih ušli su na stadion u Humskoj kao i svaki prethodni put, baš kao i igrači Crvene zvezde.

Ipak, policija je nešto kasnije, ispred svlačionice pregledala torbe igrača Partizana crno-belih, ali u njima nije bilo ništa osim neophodne sportske opreme.

Za sada je ispred stadiona Partizana mirno, policija drži situaciju pod kontrolom, pretres je rigorozan, navodno ima i uhapšenih, mada te informacije još čekaju zvaničnu potvrdu.

Kako prenose pojedini beogradski mediji operativna saznanja policije o prekidu su potvrđena, pošto su na zapadnoj tribini, kod magacina, pronađena dva ranca puna pirotehnike. Nađene su još 64 velike dimne bombe, 86 manjih dimnih bombi, 80 baklji, jedan bokser i jedna replika pištolja.

Takođe, povrđeno je da je ograda na severnoj tribina namazana lepkom kako navijači Crvene zvezde ne bi mogli da okače transparente. Zbog toga su navijači gostiju nešto kasnije ušli na tribinu, ali je pola sata pre utakmice sve u redu i "sever" je ispunjen do poslednjeg mesta.

Izvor: Novi Magazin

Pogledajte još