Direktor "Beograd puta" kupovao čarape i gaće na račun firme?!

Veš je kupovao preko firmine kartice, a vrednost njegovog šopinga iznosila je i nekoliko stotina hiljada dinara, piše Blic.

Štrbić je u „Beograd put“ došao na predlog LDP 2008. godine, i kao direktor bio je sve do leta 2012. godine.

"Pre nego što se zaposlio u JKP „Beograd put“, radio kao tehnički direktor u firmi „Svitelski“, gde je imao platu od oko 4.500 evra. Pošto nije mogao da se navikne na znatno nižu platu u komunalnom preduzeću, on je troškario na račun firme, pa je tako kupovao čak i gaće i čarape u vrednosti do nekoliko stotina hiljada dinara" tvrdi izvor Blica iz te firme.

On tvrdi da to nije jedina sporna nabavka.

Radnici prete štrajkom

Međutim, dok se novac rasipa na ovaj način, beogradska firma je trenutno u dugovima do guše (oko 800 miliona dinara), a radnicima prvi put kasne plate. Zaposleni su zbog toga i nedavno organizovali štrajk upozorenja, a ukoliko se situacija ne poboljša, biće i generalne obustave rada.

"Dali smo milione za posipače soli, koji se već četiri godine uopšte ne koriste jer je za njih potrebno da se kupi 10 novih vozila. Vladalo je pravo rasipništvo" tvrdi sagovornik „Blica“.

U JKP „Beograd put“ nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju ove navode za „Blic“, dok je bivši direktor Milutin Štrbić odbacio sve optužbe.

"Molim vas, kakve čarape i gaće? Takve optužbe ne želim ni da komentarišem. To je ispod svakog nivoa. Imam 30 godina radnog iskustva. Radio sam u „Gemaksu“, CIP-u, „Planumu“, gradio autoputeve u Iraku i na sve svoje rezultate sam ponosan. Podneću tužbu protiv vas ako objavite te budalaštine", kaže Štrbić.

On ne negira da je „Beograd put“ trenutno u lošem stanju, ali ističe i zbog čega je do toga došlo.

"Na kraju 2008. godine imali smo dobit od čak milijardu dinara, ali nam je onda grad spustio cenu asfalta za devet odsto u odnosu na 2007. i takvu netržišnu cenu je držao u naredne četiri godine pa smo na kraju 2011. ušli u minus od 635 miliona dinara, zbog čega sam 2012. podneo ostavku. Inače, grad nam je 2009. dugovao milijardu i po dinara, da bi potom sklopio sporazum po kojem nam je taj dug isplatio u četiri dela 2010, i to bez kamate" objašnjava Štrbić.

Blic

Pogledajte još