Dačić: Penzije možda ostanu netaknute

"U ovom trenutku nema nikakvog razloga za iznošenje stavova", rekao je Dačić novinarima u Beogradu komentarišući najave ministra finansija Lazara Krstića da će penzije možda biti smanjene.

Dačić je rekao da u Vladi ne postoje nesuglasice po tom pitanju, već da svako treba da se pridržava pravila da u Vladi postoji jedan stav, a da ministri svoja privatna mišljenja treba da iznose na Vladi.

Vicepremijer je rekao da sada ne bi trebalo opterećivati javnost pitanjima šta će biti za godinu ili dve.

"To bi bilo kao kad bih ja kao ministar spoljnih poslova rekao da je moguće da će posle tri godine neko od nas tražiti da priznamo Kosovo kako bi ušli u EU", rekao je Dačić.

On je naveo da je premijer jasno rekao šta je politika Vlade po pitanju penzija i naglasio da će se o eventualnoj promeni te politike odlučivati kada za to dođe vreme.

"Nema razloga za iznošenje takvih stavova. Ja sam kritikovao to što se suprotni stavovi premijerovi iznose u javnosti", rekao je Dačić i naglasio da je time želeo da zaštiti politiku Vlade i instituciju premijera.

Komentarišući najave sindikata da neće prihvatiti smanjenje plata u javnom sektoru, Dačić je rekao da neće biti moguće postići saglasnost o svim temama, ali je dodao da će se sa svim sindikatima razgovarati i da država želi da dođe do što šire saglasnosti.

Upitan o sudbini javnih preduzeća, Dačić je rekao da će se o tome razgovarati i da je interes da ona funkcionišu, ali da država ne može da bude fond za pokriće njihovih gubitaka.

Dačić je rekao da mora da se napravi reorganizacija, profesionalizacija i jačanje menadžmenta.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još