Gimnazijalci iz Nove Varoši od džeparca kupili pomoć za poplavljene

Svoju humanost učenici Gimnazijije pokazali su i organizovanjem dvodnevne akcije u kojoj su uz pomoć sugrađana prikupili veće količine hrane, odeće, obuće, posteljine i higijenskih sredstva za poplavljene.

Pomoć je tokom vikenda prikupljana na punktu otvorenom u restoranu „Zlatar“ u centru grada, a sve prikupljeno gimnazijalci su sortirali, upakovali u kutije i u šest kombija prevezli do magacina Crvenog krsta.

Pomoć poplavljenima je najavio i Rukometni klub „Zlatar“. Kako je saopštila uprava kluba, celokupni prihod od ulaznica za utakmicu protiv Obilića iz Beograda biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Utakmica protiv Obilića u okviru baraža za novu Super B ligu, trebala je da se igra u prošlu subotu u Novoj Varoši , ali je odložena zbog vanrednog stanja, a njen novi termin biće naknadno saopšten.

Inače, utakmice Zlatara u Novoj Varoši u proteklom prvenstvu Prve lige Srbije pratilo je u proselku oko 400 gledalaca, pa se očekuju i pune tribine na utakmici protiv Obilića.

Mladi iz Blaca sami organizovali akciju pomoći

Desetak učenika osnovne i srednje škole u Blacu sami su se organizovali kako bi pomogli ugroženima od poplava.

Prikupili su odeću, hranu i sredstva za ličnu higijenu, organizovali su prevoz tako što su stupili u kontakt sa dispečerom u “Lasti”, koja im je omogućila da sve to što su skupili pošalju danas “Lastinim” autobusom i koja je sve to preuzela i prosledila tamo gde treba.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.