Boško Abramović pobednik turnira u Paraćinu

BEOGRAD, 26. avgusta 2009. (Beta) - Beogradski velemajstor Boško Abramović pobednik je drugog međunarodnog šahovskog turnira "Sportsko leto 2009", koji je u sredu završen u Paraćinu.

Abramović je osvojio sedam poena, koliko su imali i Zvonko Stanojoski iz Makedonije i Evgeni Janev iz Bugarske, pa su odlučivali dodatni kriterijumi.

Po 6,5 poena imali su Filip Pančevski iz Makedonije, Jordan Ivanov iz Bugarske, Nenad Mrkonjić iz Hrvatske i Boroljub Zlatanović iz Srbije, dok su po šest poena osvojili Sergej Kasparov iz Belorusije, kao i srpski igrači Slobodan Martinović, Dejan Branković, Dejan Nestorović, Dragan Kojović, Nebojša Ristić i Branimir Maksimovivić.

Konačan plasman odlučile su partije današnjeg, poslednjeg kola: Janev-Pančevski 1:0, Stanojoski-Kasparov remi, Tošić-Abramovic 0:1, Nestorović-Martinović remi, Radlovački-Ivanov 0:1, Zlatanović-Živković 1:0, Mrkonjić-Lapčević 1:0, Popović-Maksimovic 0:1.

Učestvovalo je i šest dama, a najbolji plasman ostvarila je Tatjana Kasparova iz Belorusije, koja je bila 31. sa pet osvojenih poena.

Na turniru u Paraćinu takmičilo se 86 igrača, a igralo se devet kola po Švajcarskom sistemu.

Pogledajte još