fbpx

Javite se: Otvoren kol centar za psihološku pomoć ugroženima

SOS broj telefona za psihološku prvu pomoć za odrasla lica i mlade je 0800 111 111 i biće otvoren svakim danom od 12 do 20 sati, a za decu i roditelje je 0800 123 456 i to je ujedno i broj Nacionalne dečje linije Srbije NADEL, koji će raditi 24 sata.

Na telefonskoj liniji će dežurati edukovani stručnjaci za rad na SOS liniji, a sva lica, koja na bilo koji način osećaju posledice po psiho-fizičko zdravlje, mogu pozivom na navedene brojeve, dobiti pomoć dežurnog stručnjaka na SOS liniji, koji će im pomoći da prevaziđu krizu i dati dalja uputstva.

Stručnjaci koji se još nisu prijavili, a žele da daju doprinos u akciji "Psihološka prva pomoć", mogu da daju svoje podatke na telefone 064 8743039 i 011 3609101.

Javnost je, kako je saopšteno, već upoznata sa akcijom "Prva psihološka pomoć", u kojoj su psiholozi, psihijatri i drugi edukovani stručnjaci angažovani u pružanju psiho-socijalne podrške stanovništvu ugroženom od poplava.

Kol centar je otvoren u saradnji sa Telekomom Srbija, a udruženim snagama akciju su podržali ministarstva odbrane, zdravlja, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zapošljavanja i socijalne politike i unutrašnjih poslova, Služba za upravljanje kadrovima Vlade Srbije, Gradska uprava Beograda, Crveni krst i UNICEF.

Operativnost akcije obezbedili su Departman za psihologiju Fakulteta za medije i komunikaciju, UNICEF i Centar za interaktivnu pedagogiju, sekretarijati za zdravstvo i za socijalnu zaštitu grada Beograda, Vojno-medicinska akademija, Nacionalna dečja linija Srbije - NADEL i druge zdravstvene i akademske institucije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.