Peking nagrađuje ljubitelje patriotskih filmova

PEKING, 27. avgusta 2009. (Beta-AP) - Pekinške vlasti ponudile su skoro milion kupona za popust na bioskopske ulaznice onima koji kupe karte za projekcije patriotskih filmova koji će se od septembra prikazivati povodom 60 godina komunizma u Kini.

Pekinška gradska kancelarija za radio i televiziju podeliće od 1. do 20. septembra 900.000 kupona onima koji kupe ulaznice za patriotske filmove kakvi su "Tjenanmen" i "Osnivanje republike", kazao je njen predstavnik za štampu Ding Fejsi.

Vlasnici kupona potom će moći da ih iskoriste kako bi pogledali bilo koji film u pekinškim bioskopima za samo 10 juana (1,50 dolara) tokom oktobra i novembra. Uobičajene cene bioskopskih ulaznica u Pekingu su 40 juana (šest dolara) i 70 juana (deset dolara). Pored patriotskih filmova u bioskopima, u Pekingu je u planu i proslava koju će otvoriti kineski predsednik Hu Đintao. Na programu je i vojna parada duž glavnog gradskog bulevara koji prelazi preko trga Tjenanmen, na kojem je Mao Cedung 1. oktobra 1949. posle građanskog rata sa nacionalnistima proglasio osnivanje Narodne republike Kine. U paradi će učestvovati 200.000 ljudi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.