Turnir povodom 60 godina Radničkog

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Ženski rukometni klub Radnički organizovaće međunarodni turnir 1. i 2. septembra u Velikoj Plani i Beogradu, povodom obeležavanja 60 godina postojanja, saopštili su organizatori.

Direktorka rukometnog kluba Radnički Svetlana Kitić-Magić izjavila je da je organizacija velikog međunarodnog turnira jedan od načina da se klub vrati na mesto gde je nekada bio.

Na turniru će pored domaćina učestvovati Naisa iz Niša, Metalurg iz Skoplja i Borac iz Banjaluke.

"Ovo je samo jedna od ideja Milana Magića, predsednika kluba i mene da vratimo Jugopetrol Radnički gde je nekada bio. Rođendan ćemo iskoritstiti da organizujemo po prvi put jedan ovakav turnir i verujem da će prerasti u tradicionalni", rekla je Svetlana Kitić-Magić.

Ona je objasnila da će pokušati da turnir uvrsti u kalendar Evropske rukometne federacije kako bi naredne godine u Srbiju došli pobednik Lige šampiona i najbolji timovi Evrope.

"Turnir će se igrati dva dana 1. septembra u Velikoj Plani, a 2. septembra u Beogradu, u hali Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu", rekla je Kitić-Magić i dodala da će se u Velikoj Plani igrati zbog popularizacije rukometa, ali i radi sponzora kompanije "Veg" koja je pomogla klub.

Turnir će 1. septembra otvoriti predsednik kluba Milan Magić, a zatvoriće ga ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić- Marković.

"Dodelicemo zahvalnice rukometašicama koje su i pre, a i posle mene uspešno predstavljale klub, kao i trenerima koji su nas vodili, ali i svima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj turnir", rekla je Kitić-Magićeva.

Pogledajte još