Slavija se žali UEFA na tretman njenih navijača u Beogradu

PRAG, 28. avgusta 2009. (Beta) - Češki fudbalski klub Slavija prijavio je UEFA da njenim navijačima nije omogućeno da stignu na vreme na utakmicu sa Crvenom zvezdom, pošto je, kako je navedeno, srpska policija autobuse vodala zaobilaznicama i po seoskim drumovima.

"Prijavili smo stvar delegatu UEFA", kazao je posle utakmice češkom radiju portparol Slavije Ondžej Zlamal. On je rekao da je čudno što na tom nivou takmičenja policija nije
uspela da garantuje da navijači stignu na vreme, već su dovedeni tek pred kraj prvog poluvremena revanš utakmice četvrtog kola baraža za Ligu Evropa.

Oko 90 navijača u dva autobusa koje je u Beograd povela Slavija plašili su se da prenoće u Srbiji, uvereni da Zvezdine pristalice žele da im se osvete zbog tuče Beograđana sa češkom policijom u Pragu, prošle nedelje.

Zbog toga su prenoćili u mađarskom gradu Segedinu, a od srpske policije zatražili su pratnju do stadiona.

Navijači su češkim izveštačima sa utakmice rekli da je policijska pratnja došla po njih na granicu u poslednjem trenutku, a onda ih vodala po sreskim drumovima i zaobilaznicama i držala dva sata na nekoj benzinskoj pumpi.

Navijači Slavije uvereni su da je to sitna pakost srpskih policajaca za intervenciju češke policije protiv Zvezdinih huligana u Pragu.

Dvojica čeških policajaca koji su u oba autobusa bili takođe kao pratnja "taktičke manevre" srpske policije kako da Česi stignu na "Marakanu" objasnili su međutim zasedama koje su navodno postavili srpski huligani da se osvete za Prag.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.