Nikoli Vaviću određen pritvor zbog ranjavanja na "Blejvoču"

Mlađem bratu vođe Partizanovih navijača Aleksandra Vavića, pritvor je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva, koje je protiv Vavića pokrenulo istragu zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi mogao da utiče na svedoke ili da ponovi krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Pritvor mu je određen i zbog zaprećene kazne za krivčno delo za koje se tereti, a koja je preko 10 godina, a način izvršenja i posledica su takvi da su doveli do uznemirenja javnosti, dodala je Ristić.

Vavić se tereti jer je pištoljem ranio Roberta Radojičića (27), ali je i sam, sa potresom mozga završio iste noći u Urgentnom centru.

Beogradski mediji su preneli da je u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja Vavić pretučen, a nakon pucanja je skočio u reku.

Njega je patrola Rečne policije pronašla u čamcu privezanom uz splav. U trenutku pucnjave na splavu je bilo oko 400 ljudi, pisali su mediji.

Stariji brat osumnjičenog Aleksandar Vavić osuđen je na 22 meseca zatvora zbog ranjavanja Stefana Gajića 2005. godine, kada mu je nožem naneo telesne povrede.

izvor: press

Pogledajte još