Budući kralj Španije već je ljubimac nacije

Iako princ Felipe deluje mirno naspram svog oca koji je vesele prirode i voli da lovi, oni koji su ga upoznali kažu da je vrlo otvoren i komunikativan.

"Ostavlja dobar utisak jer je visok, oblači se elegantno i veoma je ljubazan, ali u isto vreme zrači toplinom i opušta vas. Mislim da poseduje sve osobine i veštine da bude kralj", rekao je Karlos Moreno koji je upoznao princa na prijemu radnika.

Princ Felipe je rođen 1968. godine. Učestvovao je na Letnjim olimpijskim igrama kao deo španskog jedriličarskog tima 1992. godine u Barseloni. U novembru 2003. Felipe se verio sa Leticijom Ortiz Rokasolano, popularnom novinarkom Si-En-Ena. Šest meseci kasnije par se venčao u Madridu, a svadbenu ceremoniju pratilo je 25 miliona ljudi. Leticija je uskoro dobila titulu princeze.

Ipak, deo španske javnosti ostao je iznenađen njegovim izborom budući da je Leticija već imala jedan brak iza sebe, ne potiče iz kraljevske loze, a neki mediji su spekulisali i da je abortirala.

Ipak, Felipe je uvek insistirao na tome da koga god izabere, biće to brak iz ljubavi, poštovanja i nežnosti, što je ovom ženidbom i potvrdio.

Princ Felipe važi za veoma zgodnog i šarmantnog, tamne kose, plavih očiju, a visok je skoro 190 centimetara. Pre ženidbe sa princezom Leticijom, princ se zabavljao sa koleginicom sa koledža, amerikankom Žizel Hauard, Karolinom de Valdburg pripadnicom nemačke kraljevske porodice i aristokratkinjom izabel Sartorius sa kojom je završio kontroverznu romansu 1992. godine.

Princ Felipe biće najstariji kralj koji je preuzeo tron u Španiji, a taj rekord pre njega držao je njegov čukun-čukun-čukun... deda Karlos III (1716-1788) koji je imao 43 godine kada je stupio na presto.

Voli da vodi život običnog građanina, pa je 11. marta 2004. godine nakon bombaških napada u Madridu zajedno sa svojim sugrađanima i suprugom učestvovao u uličnim protestima.

Poseduje master diplomu međunarodnih odnosa i diplomu prava. Uz španski, tečno govori francuski i engleski.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.