Radnici ubili direktora metalnim šipkama

Očekuje se da će svi uhapšeni biti optuženi za ubistvo, vandalizam i druga krivična dela koja su, navodno, počinili kada je gomila od 200 radnika upala u kancelariju 60-togodišnjeg direktora po imenu H.K.Mahesvari, javlja AP.

Mahesvari je odbio zahtev radnika da rade i budu plaćeni za 40 sati nedeljno, umesto sadašnje norme od 25 sati. Direktor je, takođe predložio zatvaranje mlina za preradu konoplje na tri dana sedmično, kako bi smanjio finansijski gubitak, ispričao je generalni menadžer fabrike Kiranjit Sing.

On je rekao da su radnici, dok je trajao sastanak rukovodstva, počeli da ih gađaju kamenicama. U jednom trenutku generalni direktor Mahesvari je pogledao kroz prozor u masu i dobio dva udarca kamenjem u glavu. Prema rečima Singa, direktor se onesvestio, a u tom trenutku je gomila radnika upala u kancelariju.

Radnici su direktora udarali metalnim šipkama i on je vrlo brzo podlegao povredama. Povređeni su i generalni menadžer i obezbeđenje. Oni su prvo prevezeni u bolnicu, a potom pušteni, dok je generalni direktor preminuo na putu do bolnice, saopštila je policija.

Zapadni Bengal u kome se ovo dogodilo, poznat je po borbenim radničkim udruženjima, koje podržavaju političke partije. Opozicija je odbila svaku povezanost sa ovim napadom i zatražila nezavisnu istragu pre bilo kakvih optužbi.

Vladini predstavnici saopštili su da neće tolerisati nasilje radničkih sindikata i najoštrije su osudili ubistvo ističući da “u demokratiji nema mesta nasilju”.

U međuvremenu je fabrika zatvorena na neodređeno vreme.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još