Lopov macolom razbio izlog zlatare, saobraćajac sprečio pljačku

Strahinjić kaže da se pokušaj pljačke zlatare desio oko 11.20 sati u Ulici kralja Milana, u trenutku kada se on zatekao u blizini, i napominje da mu je žao što lopova nije uhvatio

Strahinjić je opisao pljačkaša kao mršavu osobu od oko 170 centimetara visine, izuzetno tamnog tena, koji je nosio kačket teget boje, tamne pantalone i majicu na pruge.

Hrabri policajac, koji radi kao ispitivač u auto školama, pošao je da obavi ispitivanje polaznika iz jedne u drugu auto-školu, kada se ispred njega na pet metara pojavila osoba koja je sa velikom macolom počela da udara izlog obližnje zlatare.

"Iako nisam očekivao da tako nešto može da se desi u centru grada, odmah sam povikao - stoj, policija, prekini!", kazao je Strahinjić i naveo da je kriminalac, i pored toga, nastavio da razbija izlog.

"Iskoristio sam trenutak da mu priđem kad je spustio macolu i počeo da uzima zlato iz izloga. Uhvatio sam ga za rame, ali se on izvukao i počeo da beži ka Masarikovoj ulici", opisao je policajac događaj i dodao da se potom, tokom guranja sa kriminalcem, spotakao i pao.

Strahinjić je rekao da je, iako je saobraćajni policajac, u opisu njegovog radnog mesta da štiti građane i njihovu imovinu.

Strahinjić je istakao da je on pre svega policajac, pa tek onda ispitivač, zaposlen u odseku za polaganje vozačkih ispita, pri Upravi saobraćajne policije u Beogradu.

Izvor: pressonline.rs

Pogledajte još