Miloš Delibašić osumnjičen i za ubistvo Nikole Bojovića

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je nakon završenog saslušanja Tužilaštvo predložilo da Delibašiću bude određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo.

Delibašić je uhapšen juče. Radisavljević je dodao da je Delibašić u Tužilaštvu saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

On je rekao da će o predlogu za određivanje pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, nakon što sasluša Delibašića povodom okolnosti određivanja pritvora.

Delibašić je u martu iz Crne Gore izručen Srbiji zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo.
Uhapšen je u Budvi 16. jula prošle godine, a postupak za ubistvo Vidakovića vodi se pošto su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su nekoliko mjeseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji se sumnjiči za više ubistava.

Sumnja se da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

Izvor: Nezavisne novine

Pogledajte još