KOSOVSKA MITROVICA: Sukob demonstranata i policije na protestu zbog "Parka mira"

Na protestima sa južne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici održanim zbog nezadovoljstva izgradnjom "Parka mira" danas je došlo do sukoba demonstranata i policije.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se sa južne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici na protestu zbog izgradnje "Parka mira" na tom mostu, nakon čega je došlo do sukoba demonstranata i policije kada se među demonstrantima izdvojila jedna grupa koja je na kosovsku policiju bacala kamenice.

Kako javljaju prištinski mediji, pripadnici kosovske policije su na to odgovorili ispaljivanjem suzavca u pravcu demonstranata, koji pokušavaju da probiju njihov kordon.

Protesti u južnom delu Mitrovice su završeni po planu oko 15.20 kod zgrade Skupstine opstine, ali je u međuvremenu jedna grupa demonstranata, za koju organizatori protesta kažu da ne znaju ko su, i dalje stoji preko puta kordona Kosovske policije na čije pripadnike baca kamenice sa ciljem da pređe most.

Prištinski mediji javljaju i da je jedan policijac Specijalne jedinice Kosova povređen kada je pogođen kamenicom.

Kako javlja "Expres" demonstranti su u jednom trenutku uspeli da probiju kordon policije, koja je na to uzvratila suzavcem i rasterala demonstrante.

Izvor: Novosti

Pogledajte još