NASPAVAJTE SE KAO ČOVEK: Pet kineskih vežbi protiv nesanice

1. Lezite na leđa sa savijenim kolenima, a šakama privucite kolena ka grudima i normalno dišite. Zadržite se u ovoj pozi jedan minut, zatim se opustite, ispravite noge i položite ruke sa strane.
Saznajte kojih pet navika uzrokuju besane noći!

2. Lezite na stomak postavite ruke ispod centra tela. Duboko udahnite, pa lagano izbacujte vazduh iz pluća i zamišljajte kako sve što ste tog dana negativno iskusili napušta vaše telo. Opustite mišiće.
Pročitajte interesantne činjenice o snovima!

3. Lezite na leđa, a šake stisnite u pesnice, pa ih položite ka lopaticama. Udahnite tri puta, a zatim spustite pesnice malo naniže i ponovite udah i izdah, pomerajući ih nadole posle svakog trećeg udisaja dok pesnice ne budu na nivou struka. Spustite ruke na sedalni deo i udahnite još pet puta.
Pročitajte još pet saveta koji vam mogu pomoći da lakše zaspite!

4. Lezite na leđa, udahnite i istegnite obe ruke iznad glave. Dok izbacujete vazduh iz pluća, spustite ruke i masirajte telo od grudi ka stomaku. Stavite ruke pored tela i zažmurite.
Znate li šta bi trebalo da izbegavate posle devet sati uveče?

5. Okrenite se tako da spavate na desnoj strani. Savijte desnu ruku u laktu, a dlan stavite ispred lica. Položite levu ruku laktom na kuk, ispružite desnu nogu, a levu nogu savijte u kolenu. Zažmurite, opustite se i utonite u san...

Huffingtonpost.com/Nadlanu

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.