Zvezda: Ponovo kreće kampanja protiv Džajića

BEOGRAD, 3. septembra 2009. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je u četvrtak da je u delu javnosti ponovo pokrenuta kampanja protiv bivšeg predsednika tog kluba Dragana Džajića sa ciljem da se on unapred proglasi krivim i pozvao da mu se omogući da u poštenom postupku dokaže svoju nevinost.

"Ustav Republike Srbije garantuje da je svaki građanin nevin dok nadležni sud ne presudi drugačije. U slučaju Dragana Džajića ustav se gazi dve godine. Od trenutka kada je protivzakonito slikan sa lisicama na rukama proglašava se lopovom i kriminalcem i unapred osuđuje", navodi se saopštenju Crvene zvezde.

Beogradski klub istakao je da je Džajić dao mnogo srpskom sportu i podsetio da za dve godine protiv njega nije podignuta ni optužnica.

"Molimo javnost da pokaže poštovanje prema onome što je Dragan Džajić uradio za Srbiju i da mu omogući da u fer i poštenom postupku, bez pritisaka sa strane i osuđivanja unapred, dokaže svoju nevinost. To je pravo svakog građanina Srbije, a pogotovu Dragana Džajića, koji je zadužio ovu zemlju", kaže se u saopštenju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.