Stefanović: Istražićemo veze s policijom i imovinu Kosmajca

"U dogovoru sa direktorom policije i zvanično ćemo danas formirati Radnu grupu i ona će istražiti sve vezano i za poreklo imovine koje on ima i za sve ostalo za šta policija sumnja da mogu biti važni koraci, odnosno indicije u otkrivanju eventualnog krivičnog dela", izjavio je ministar unutaršnjih poslova Nebojša Stefanović.

Upitan da li će biti istrazeno i s kim je Kosmajac eventulano bio blizak iz policije, on je odgovorio: "Sve dok postoje indicije da je na takav način izvršeno neko krivično delo ili se na takav način podstrekivalo na izvršenje krivičnog dela, svakako će to biti predmet naše istrage".

"Sve istrage koje smo do sada pokrenul su veoma dobro i temeljno uzdrmale neke sisteme koji su tavorili godinama i koje su pokazale da nisu sve stvari tako proste kao što su se cinile na prvom koraku", rekao je on na kofnerenciji za novinare.

Stefanović je dodao i da "nekada za istragu nije dovoljno jedan ili dva dana" i da su "nekada istrage duže", istakavši da "misli da kada dovode do pravih rezulatata i kada ti rezultati vode ka reformi, onda i vredi što toliko traju".

"Uradićemo sve što budemo započeli i dok sam ja misnistar istražićemo do kraja", rekao je on.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još