Demokrate biraju zamenika predsednika

Na dnevnom redu sednice je izbor predsednika i članova Izvršnog odbora, generalnog sekretara i sekretara stranke, kao i političkog saveta.

Time će biti završeno konstituisanje svih organa DS nakon Izborne skupštine, koja je održana 31. maja i na kojoj je Pajtić izabran za predsednika stranke.

Kada je reč o zameniku predsednika stranke, na tu funkciju će biti izabran jedan od potpredsednika DS. Potpredsednici DS su Borislav Stefanović, Nataša Vučković, Goran Ješić, Maja Videnović i Gordana Čomić.

Sednici GO prethodiće Predsedništvo stranke, na kome će se raspravljati i glasati o predloženim rešenjima, a demokrate danas treba da izaberu i novog šefa i zamenika šefa poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

Potpredsednik i poslanik DS Borislav Stefanović rekao je ranije Tanjugu da se od stranačkih funkcionera, koji će biti izabrani na GO, očekuje da pokažu hrabrost u nastavku opozicionog delovanja i posebno angažovanje na sređivanju izuzetno teške finasijske situacije u stranci.

On je dodao da će budući funkcioneri morati da pokažu hrabrost i čvrstinu stavova, a da sva eventualna različita mišljenja i razmirice u stranci ostave za stranačke organe.

Potparol DS Aleksandra Jerkov u izjavi Tanjugu nije htela da otkrije ko su kandidati za stranačke funkcije koje će birati GO, istakavši da nije običaj da se u medijima iznose kadrovska rešenja i da će o tome odluku doneti članovi stranke.

Inače, mediji pišu da bi zamenik predsednika DS mogla da bude Gordana Čomić, da je ta funkcija ponuđena i Nataši Vučković, a da bi prvi čovek u parlamentu trebalo ponovo da bude Stefanović.

Zamenik Stefanovićev, prema tim natpisima, mogao bi da bude Dejan Nikolić, dok bi za predsednika Izvršnog odbora mogao da bude izabran Radoslav Milojičić Kena iz Smederevske Palanke.

Budući generalni sekretar stranke mogao bi da bude Branislav Kuzmanović.

Pajtić je za lidera DS izabran na Izbornoj skupštini 31. maja, a on je u izbornoj trci za prvog čoveka demokrata pobedio dotadašnjeg predsednika DS i jedinog protivkandidata Dragana Đilasa.

Pajtić je tada osvojio 1.461 glas, dok je za Đilasa glasalo 1.277 delegata. Sednica GO biće održana u Beogradu.

Izvor: Blic

Pogledajte još