Tajnovito: U narednim godinama automobilski gigant će možda investirati u Srbiju

To je najavio je član Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

On je na okruglom stolu NALED-a i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u opštini Pećinci, posvećenom mogućnostima za investiranje u autoindustriju na prostoru Vojvodine, rekao da to može da se zaključi na osnovu pozicioniranja proizvođača komponenti.

Nedimović je ocenio da će konkurencija za tu i druge investicije biti Mađarska, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Hrvatska, ali da bi uz podršku pokrajinske i republičke vlade i kvalitetan pristup lokalnih administracija, ta investicija mogla da bude realizovana u Srbiji.

On smatra da za uspešno privlačenje ulaganja, nije najvažnija infrastruktura, već dobra administracija koja investitoru nudi sigurnost i poštuje dogovore.

"U savremenom svetu najvažnije je raditi po standardima i u tom pravcu lokalnim samoupravama može puno da pomogne prolazak kroz proces sertifikacije koji sprovodi NALED".

Izvor: Akter

Pogledajte još