NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE PREPARATE: Sami napravite prirodno ulje za sunčanje!

Ukoliko ste isplanirali da ovog leta budete izloženi suncu, kraj mora ili bazena, ovo morate da probate. Nudimo vam sto odsto prirodno ulje za sunčanje, koje vam neće opustošiti novčanik, a vašu kožu i ten će učiniti besprekornim.

Da biste napravili prirodno ulje za sunčanje potrebni su vam sledeći sastojci: nekoliko svežih šargarepa, maslinovo ulje, nekoliko zelenih oraha, cvetovi lavande i malo žalfije.

Priprema: Šargarepe narendajte,orahe iseckajte i ubacite u teglu. Dodajte žalfiju, lavandu i prelite maslinovim uljem. Tegla bi trebalo da bude dve trećine puna. Ulijte do vrha maslinovo ulje, posudu zatvorite i ostavite da odstoji tri nedelje na sunčanom mestu. Svakodnevno mućkajte sadržaj i na kraju ovo prirodno ulje za sunčanje procedite kroz gazu i sipajte u plastičnuili staklenu bocu sa zatvaračem.

Kako ovo prirodno ulje za sunčanje štiti vašu kožu?

Maslinovo ulje ima zaštitni faktor 2 a nivo zaštitnog faktora povećavaju orasi i šargarepa. Šargarepa sadrži vitamin A i beta karoten, koji vašu kožu štite od starenja a i ubrzava dobijanje preplanule boje. Lavanda dejule blagotvorno na opekotine i rane a žalfija redukuje celulit.

Probajte i OVAJ prirodni preparat koji će vašu kosu učiniti sjajnom i zdravom.

Izvor: Savremena.me

Pogledajte još