Nikolić: Srbija nije bila opremljena za katastrofu!

- Uvek ima ljudi koji misle da je moglo bolje, brže, složnije ili pravednije nakon poplava – naveo je Nikolić.

- Sve raspoložive snage u Sribji su opredeljene da prebrodimo ovu katastrofu koja je pogodila Srbiju. Zato molim građane za strpljenje, pogotovu one koji misle da ih neko preskače. Mi smo dužni da obiđemo svaku kuću, jer sagledavamo štetu, kako bismo već ovog meseca imali konačnu cifru onog što je uništeno u Srbiji” – rekao je Nikolić, dodajući da je na lokalnim samoupravama da što pre izdaju gradjevinske dozvole za najugroženije.

On je napomenuo da Srbija nije bila tehnički opremljena za ovakvu katastrofu, jer je sve morala iz budžeta da daje – za socijalne programe i potpuno druge namene.

Predsednik Nikolić prethodno je sa ambasadorima devet afričkih zemalja uručio donaciju Kraljevu, kako bi se pomoglo poplavljenom stanovništvu da što pre sanira štetu od poplava. Grad Kraljevo je dobio dva generatora i četiri pumpe za isušivanje poplavljenih kuća.

Predsednik Tomislav Nikolić je rekao da su prijatelji Srbije iz Afrike odlučili da ove godine umesto tradicionalne manifestacije Dani Afrike u Beogradu, sakupe novac i nabave Srbiji generatore i pumpe.

Ambasador Alžžira Abdel Kader Mezdou je poručio da su afričke držžave pokuššale da donacijom pokažžu solidarnost sa srpskim narodom.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još