KUPEK 99 - Kulturno-umetnički program humanitarnog karaktera

Dug je put bio od prve, tada na Novom Radio Beogradu, do jubilarne 99. epizode koja će se snimati 8. jula u 19h u KC Gradu.

Obeležje KUPEK-a je da u svakoj emisiji ima bar po jednog gosta, kulturnog pregaoca. Ovoga puta biće ih nekoliko. Pre svega za razgovor na temu nezavisne kulturne scene, o svim prednostima i manama, zaduženi su Radomir Lazović i Milica Pekić. Radomir je jedan od pokretača Ulične galerije, a platu prima i u Ministarstvu prostora i još ponekim organizacijama. Ne podleže smanjivanju plata državnim službenicima. Milica je takođe suosnivačica KIOSKA platforme za primenjenu umetnost, a uz to je i predsednica Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS).

Kako bi skrenuli misli sa teških tema opstanka nezavisne kulturne scene, pozvali su u goste Horkestar i Jesenji orkestar (Daniel Kovač) koji će biti zaduženi da popune prostor između razgovora, kao i da pripreme atmosferu za ovo specijalno izdanje KUPEK-a. A čast da zatvori ovo kulturno-umetničko druženje ima Skrech majstor Ljuban.

Humanitarnu notu su, uz pomoć prijatelja i prijateljica iz LICEULICE, za ovu priliku pripremili posebne - štenderaj - majice koje će se prodavati u samom KC Gradu. Svaka majica ima svoju priču. Svaka majica nosi svoju poruku. Svaka majica menja ulepšava nečiji život! I svaka majica ima logo KUPEK-a.

Osim toga moći ćete kupiti i sam časopis LICEULICE, a naći će se tu i doniranih knjiga i još kojekakvih proizvoda. Ulaz je slobodan, a kupovinom majice omogućavate sebi VIP tretman i jedno besplatno piće na račun kuće.

www.gradbeograd.eu

Pogledajte još