"Liceulice": Poznate ličnosti kao ulični prodavci - 28. septembra u 16.00 na Trgu slobode!

Liceulice mesec 2023. počinje u ponedeljak, 18. septembra i biće obeležen mnogim događajima i akcijama, u društvu poznatih ličnosti, na ulicama Beograda i Novog Sada. Ovim akcijama skrećemo pažnju javnosti na Liceulice prodavačice i prodavce, na njihov trud i istrajnost, kao i na njihove sposobnosti i veštine kojih je mnogo, a često ostaju neprepoznate.

Pozivamo građane i medije da zajedno prepoznamo i slavimo Liceulice prodavce i prodavačice kao najugroženije i istovremeno najupornije među nama, da im zahvalimo na njihovoj istrajnosti i veri u mogućnost boljeg sveta za koji se zajedno borimo.

U fokusu Liceulice meseca 2023, pored prodavaca, biće građani, pojedinci, kao i različiti načini na koje oni mogu da obezbede dugoročnu sigurnost Liceulice prodavačicama i prodavcima. Skrenućemo pažnju na bazičnu ljudsku potrebu za sigurnošću koju svi osećamo, pogotovo u neizvesnim vremenima. Sigurnost je potrebna svima, a pogotovo onima koji je gotovo nikada nisu imali. Kako bismo Liceulice prodavcima i prodavačicama obezbedili sigurnost, predstavićemo Liceulice Sigurice – prijatelje koji su već stali uz prodavce u želji da ih podržavaju redovno, iz meseca u mesec, te započeti akciju – Traže se Liceulice Sigurice.

Liceulice mesec u Beogradu otvara muzičarka Ana Đurić Konstrakta uličnom akcijom sa prodavačicama i prodavcima, 18. septembra od 16 časova u Knez Mihailovoj ulici. Ambasadorka Liceulice Sigurica i prijateljica Liceulice prodavaca će obući narandžasto plavi prsluk i po prvi put prodavati magazin uz mentorstvo iskusnih prodavaca.

Sutradan, 19. septembra od 17.30 na istoj lokaciji, sa prodavcima, prodavačicama i građanima družiće se glumica Anđela Jovanović.

Glumica Sandra Silađev pružiće podršku Liceulice prodavcima u sredu, 20. septembra, u Knez Mihailovoj ulici, od 14 časova.

Dugogodišnju saradnju sa Narodnim muzejem krunisaćemo dvema akcijama – zajedničkom prodajom magazina u Knez Mihailovoj ulici, 19. septembra u 16 sati i muzejskom turom za javnost u kojoj će Liceulice prodavac David Janković – Dača biti u ulozi vodiča i kustosa, 20. septembra u 16 sati.

Podršku prodavcima i prodavačicama tokom LUL meseca u Beogradu pružiće i kompanije kao što su Zühlke Srbija i Digitec Galaxus Srbija, a u uličnoj prodaji magazina pridružiće nam se i učenici, učenice i profesorke Savremene gimnazije.

Liceulice mesec u Novom Sadu biće obeležen velikom uličnom akcijom 28. septembra u 16 sati kod Miletića, u kojoj će se prodavcima pridružiti poznate ličnosti: direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, dizajnerka odeće Zagorka Marković, glumica Jasna Đuričić, prodavac novina kod Katedrale Goran Živković i novinar Robert Čoban.

Podršku novosadskim prodavcima pružiće i muzičarka Tanja Banjanin druženjem s njima i obeležavanjem Liceulice zone.

Velika zajednička ulična akcija Liceulice prodavaca, prodavačica, zaposlenih i volontera iz Beograda i Novog Sada zakazana je za 7. oktobar u 14 sati u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Slušajte i emisiju Liceulice FM na RadioAparatu, za koju pripremamo specijalno izdanje posvećeno upravo ovom Liceulice mesecu i borbi dugoj 13 godina da ovaj svet učinimo boljim i sigurnijim za sve, pogotovo za one najugroženije među nama.

Tokom LUL meseca, putem naših društvenih mreža i medija, podsetićemo i kako je sve moguće pružiti sigurnost sjajnim LUL prodavcima i podržati ih. Saznaćete više o njima, o Liceulice misiji, ciljevima i vrednostima. Pored akcija sa poznatim ličnostima i prijateljima, pobrinućemo se da kontinuirano, na različite načine, podsećamo koliko je solidarnost u društvu važna. Vidimo se!

*Liceulice je nezavisna, humanitarna organizacija aktivna već drugu deceniju u Srbiji, posvećena ekonomskom i socijalnom osnaživanju osoba suočenih sa životnim teškoćama, beskućništvom, bolešću, invaliditetom, siromaštvom i socijalnom isključenošću. Podršku sprovodimo na principima socijalnog preduzetništva i kroz mnoge aktivnosti, od kojih je najpoznatija izdavanje magazina Liceulice. Magazin distribuiraju Liceulice prodavci, teško upošljive osobe koje zarađuju polovinu cene svakog primerka koji prodaju. Podržavajući Liceulice, borite se protiv beskućništva, siromaštva i isključenosti svake vrste. Hvala!

Pogledajte još