Majka Vladislave Červenko: Osećaću krivicu dok sam živa jer nisam spasila ćerku

Ovako, prvi put u javnosti, za Kurir govori Aleksandra Červenko, majka Vladislave Červenko, koju je zverski ubio Darijan Musić. Nesrećna žena kaže da je stalno progoni pitanje da li je mogla da spreči smrt ćerke.

"Vraćam film unazad. Da li smo mogli to da se sprečimo? Da li sam ja nešto pogrešila ili svi mi, ali nijedan odgovor ne nalazim. Osećam krivicu, i osećaću je dok god budem živa, jer nisam uspela da svoje dete zaštitim i spasem od monstruma", priča Vladislavina majka.

Pokušavali su da je odvoje od Musića. Napuštala ga je, bežala od njega... Danima sedela u stanu zaključana. Ali on je neprestano pratio i pretio. Nekoliko puta su ga prijavili i policiji, ali uzalud.

"Govorio joj je da ga ni kordon policije neće sprečiti ako reši da je ubije. To je, nažalost, i dokazao. Pretio joj je smrću majke, sestre, brata, oca. Nekoliko puta nam je rekla: 'Bolje da istuče mene nego da mi ubije nekoga'. Bili smo protiv toga, a ona bi odgovorila: 'Ne znate vi njega, on je spreman na sve'", priča, sva u suzama, Aleksandra.

Vladislavina sestra Tanja kaže da je porodica zadovoljna kaznom na koju je Musić osuđen, ali da neće stati dok god se ne razreši da li je njegova majka Borka prikrivala ubistvo ili bila saučesnik. Ona najavljuje da će podneti krivičnu prijavu protiv nje.

"Dada je ubijena, ne može je niko nikad više vratiti, ali da neko toliko nema ljudskosti i da svedoči lažno da bi zaštitio sina ubicu, to je sramotno! Ta žena je zlo"
, govori Tanja.

Ona je ubeđena da je Musić na suđenju govorio kako se ne seća ubistva da bi zaštitio majku, koja je živela s njim i Vladislavom u stanu.

"Rekla je na suđenju da je videla kapi krvi. Foto-dokumentacija pokazuje puno krvi, a ne kapi. Rekla je i da je u vreme kad je Dada bila mrtva, a ona navodno to nije znala, išla s Darijanom do prodavnice da mu kupe čokoladicu. I da su zatim išli u tržni centar. A išli su kako bi kupili džak, s namerom da Dadu iznesu iz stana, negde je zakopaju i prikriju zločin. Međutim, kad je Darijan saznao da kamere snimaju taj deo u zgradi, odustali su. Onda je sinu pomogla da pobegne, dajući mu pare. To sve mora da se razjasni do kraja, da se zna da li je samo prikrivala sina ili je bila saučesnik", odlučna je Tanja Červenko.

Musićeva majka bila je na Vladislavinoj sahrani.

"Pitala me je da li sme da prisustvuje. Onako slomljena, puna bola, smatrala sam da može, jer nije mi tada bila kriva. Bogznakako je plakala i kukala. Ali to je bila njena farsa, da prikrije sebe, a plakala je za svojim sinom. I onda, na suđenju, mi saznajemo detalje. Tada sam joj rekla: 'Vidite, ja sam prošla kroz pakao, a vi tek treba'", plačnim glasom kaže Aleksandra.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.