MAGIČNO: Ovo su 3 SUPERVEŽBE za trenutno ublažavanje bola i teskobe!

1) Lezite, stavite ruke na stomak i zatvorite oči. Zamislite da su vam ruke teške i da imate balon u stomaku. Udahnite kao da pokušavate naduti balon pa ga izdahom do kraja ispraznite. Ponovite to 4 do 5 puta. Nakon toga stisnite šake i zgrčite se u položaj fetusa zamišljajući da ste pupoljak. Udahnite i polako otvarajte latice, raširite ruke i noge. Ova vežba jednako pomaže deci i odraslima.

2) Noću neki znaju da se bude s osećajem da nemaju vazduha, a pritom su zgrčeni. To je znak da im se podsvest s nečim bori. Patite li i vi od takvih tegoba, lezite na leđa, podmetnite jastučić u nivou lopatica, raširite ruke i dišite. Neka vam glava padne unazad, ali nemojte tako zaspati. Ova vežba otvara pluća.

3) Sednite na mirno mesto i dišite normalno. Kad udišete, zamislite kako vam vazduh putuje od nosa, kroz grlo, do stomaka, pupka, karlice. Obojite u mislima vazduh u plavo (plava boja smiruje) i neka se prolaz za vazduh sa svakim udahom širi. Ne forsirajte disanje. Udišite na nos, izdišite na usta.

Izvor: sensaklub

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.