UKRAJINA PORUČUJE PUTINU: Smrt bebe ide tebi na dušu, neka si proklet vekovima

U nesreći su poginuli svi putnici na letu MH17, uključujući celu porodicu iz Indonezije i troje dece iz Australije, braće i sestara, koji su putovali s dedom.

Pročitaj i: Sve teorije o srušenom avionu koje kruže internetom

Smatra se da su Ukrajinci za sada izgubili desetak helikoptera od toga dva do tri Mi-8 i oko 7 Mi-24, a oboreno je ili oštećeno oko desetak aviona od čega najviše jurišnika Su-25, oko 5, tu su zatim jedan transporter An-26, jedan teški transporter Il-76 (tom prilikom poginulo je 49 vojnika), jedan osmatrački An-30 a ima i dosta oštećenih Su-25 i bar jedan taktički bombarder Su-24. 14. jula je u reonu pograničnog punkta Izvarino oboren transportni avion An-26 koji je leteo na visini 6200-6500 metara što je izvan dometa sistema Igla.

Boing 777 malezijske aviokompanije koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur pao je u četvrtak iznad Donjecke oblasti, na oko 60 kilometara od granice sa Rusijom, a veruje se da je avion oboren i da je svih 298 putnika i članova posade poginulo.

Radnici ukrajinskog ministarstva za krizne situacije su do 7.00 sati ujutru po lokalnom vremenu istražili 18 od ukupno 25 kvadratnih kilometara oko mesta gde je pao malezijski avion i pronašli 186 tela, izjavio je portparol tog ministarstva Andrij Lisenko, a prenosi Rojters.

"Borci su dozvolili pristup radnicima ministarstva za krizne situacije, ali nisu dopustili da se bilo šta odatle odnese. Borci odnose sve što je pronadjeno", napomenuo je Lisenko.

Ukrajina je sinoć objavila fotografije jedne od beba koja je stradala u obaranju aviona, uz poruku da Rusija ima "krv dece na rukama".

Blic

Pogledajte još