Filmska potera u Baru: Pucnjava, ranjavanje, jurnjava i hapšenje!

On je, naime, bežeći od policije, oborio motociklistu, oštetio najmanje dva policijska vozila, razmenio vatru sa policajcima i na kraju se u naselju Polje konačno predao.

Gotovo nestvarne scene, koje su podsećale na one iz holividskih filmova, odigrale su se naočigled više stotina građana lučkog grada i turista, pišu Vijesti.

Akcija je počela negde oko 21 sat ispred jednog kafića, a prema informacijama Vijesti, Pupovići imali raspravu sa još nekoliko osoba.

Kada je policijska patrola pokušala da spreči rasplamsavanje svađe, Pupović je pucao iz pištolja i tom prilikom najverovatnije nenamerno, ranio svog brata u nogu.

Tada počinje “filmska” jurnjava - Mladen u “golf VI” luksemburših tablica ubacuje ranjenog brata i punim gasom beži prema raskrsnici, gde naglo skreće i žestoko udara u motocikl, na kojem je bio Baranin G. L. sa drugaricom.

Njih dvoje su pali pored slupanog motora, ali nisu zadobili teže povrede. Kako pišu Vijesti, očevici tvrde da je Mladen tada istrčao iz vozila da vidi šta je sa motociklistima.

“U taj mah, iz policijskog kombija istrčavaju policajci... Pupović se vratio u golf i uz škripu točkova pobegao”, rekao je “Vijestima” jedan od očevidaca.

Mladen je zatim, prema tvrdnjama iz policije, ranjenog brata doveo do zgrade Hitne pomoći, a onda razbija policijsku blokadu i beži preko nadvožnjaka.

Zaustavio se na benzinskoj pumpi „Kalamper“ gde počinje nova scena:

“Pupović je počeo da viče, nije napuštao auto, pretio je pištoljem da mu se natoči gorivo. Momak sa pumpe nije video pištolj, pa mu je kazao da sačeka, što je ovog dodatno razbeesnilo, pa je počeo da preti. U to je pristigla policija, on je iz auta ispalio hice na njih i pobegao, policija je zapucala u gume, protutnjali su pored nas kao na filmu”, kazao je Vijestima jedan od muškaraca koji se tada zadesio na pumpi.

Bežeći magistralom prema tunelu Ćafe, skreće udesno u Polje, ali završava u ćorsokaku - vozilom upada u jedno dvorište gde ga je policija opkolila.

“Pregovarali smo desetak minuta, a onda se predao bez otpora”, kazao je Vijestima izvor iz policije.

Do zaključenja broja Vijesti, policija je uzimala izjave od svjedoka, a očekivao se i dolazak višeg tužioca.

Pupovići su vlasnici auto-škole, a policiji su od ranije poznati, ali zbog sitnijih prekršaja.

Izvor: Blic

Pogledajte još