SUROV ŽIVOT BEOGRADSKIH PROSTITUKI: Da zarade, idu i pravo s operacionog stola na most

Dragana Starčević, policijski službenik Odeljenja za javni red i mir PU Beograd potvrđuje da cena nije fiksna.

- Cena može biti i niža kada je osobama koje se odaju prostituciji neophodan novac za narkotike ili kada se dogovore sa stalnim klijentima. Mnoge na taj način bukvalno preživljavaju, druge prehranjuju porodicu, treće su izgubile posao pa u tome vide jedino rešenje – objašnjava Starčević.

Ona kaže da na cenu pružanja seksualnih usluga utiču lokacija, godište, pol.

- Makroi krivično odgovaraju zbog posredovanja u vršenju prostitucije i preti im zatvorska kazna od šest meseci do pet godina i novčana kazna. Klijent može krivično odgovarati zbog obljube sa detetom ili ako zna da je osoba koja se odaje prostituciji žrtva trgovine ljudima – objašnjava Starčević.

- Na Plavom mostu najčešće „rade“ u automobilima klijenata dok kod Ekonomskog fakulteta u parku. Sve to utiče na cenu, kao i izgled ili činjenica da li se radi o ženi odnosno transvestitu – priča Starčević.

Ovaj posao ostavlja traga pa svaka od „prijateljica noći“ ima psihičke tegobe.

- Jedna žena već 35 godina „radi“ iako smo protiv nje podneli brojne prekršajne prijave. Bude 15 ili 20 dana u zatvoru i odmah nastavlja. Imali smo i slučaj devojke koja je bukvalno sa operacionog stola sa svežim ožiljkom duž celog stomaka izašla na ulicu. Mnoge se iz nemoći seku po telu, a zavisnice od droge često imaju rane po nogama i rukama od uboda igle - ističe Starčević.

U policiji kažu da nemaju statističke podatke koliko trenutno osoba se odaje prostituciji, ali tvrde da je broj dosta manji nego pre, na primer 10 godina.

- Postoji određen broj maloletnih osoba koje pružaju seksualne usluge, kao i transvestita. Broj prekršajnih prijava nije relevantan podatak o tome koliko ovih osoba ima pošto smo protiv mnogih pokretali prekršajni postupak više puta - kaže Starčević.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.