Činjenice koje niste znali o "Prijateljima"

U prvoj sezoni svako od glavnih 6 glumaca je dobijalo po 22.000 dolara po epizodi. Tokom poslednje sezone svako od njih je dobijao po 1.000.000 dolara po epizodi.

Po originalnom scenariju, trebalo je da Monika i Džoi budu u vezi.

U proseku, jedna epizoda se snimala 5 sati.

Velikog belog psa od keramike, koji u seriji pripada Džoiju i Čendleru, na poklon je dobila glumica Dženifer Aniston od prijatelja za sreću kada je počela sa snimanjem serije.

Serija je prvobitno trebala da se zove Insomnia Cafe. Onda je preimenovana u Friends Like Us, a zatim u Six of One, da bi nakon toga dobila naziv Friends (Prijatelji)

U prvoj sezoni svako od glavnih 6 glumaca je dobijalo po 22.000 dolara po epizodi. 1997. godine su se udružili i tražili povećanje plate na 100.000 dolara. Tokom poslednje sezone svako od njih je dobijao po 1.000.000 dolara po epizodi.

Iako igra njegovu mlađu sestru, Kortni Koks je starija od Dejvida Švimera.

U prvoj epizodi, Monika ne može da se seti imena momka sa kojim je spavala. Producenti su se bojali da je publika zbog ovoga neće zavoleti, pa su podelili upitnike gledaocima u studiju u kojima su ih pitali da li treba da se promeni scenario. Publika nije smatrala da je to potrebno.

Ros i Rejčel nije trebalo da imaju centralnu romansu u seriji. Priča između ova dva lika se razvila zbog hemije koju imaju Dejvid Švimer i Dženifer Aniston.

U poslednjim epizodama u sezoni scene nikada nisu bile izvođene pred publikom u studiju.

Priča o tome kako Fibi postaje surogat bratu i snaji i nosi trojke napisana je jer je Lisa Kudrou u tom trenutku bila trudna.

Henk Azaria, koji daje glas barmenu Mou u seriji "Simpsonovi", prošao je kroz dva kruga audicije za lik Džoija. Henk Azaria je kasnije dobio ulogu Dejvida, fizičara u kojeg se Fibi zaljubljuje, ali koji odlazi za Minsk.

Brus Vilis se pojavio u seriji zato što je izgubio opkladu od Metju Perija. Brus Vilis nije verovao da će njihov zajednički film Celih devet jardi (The Whole Nine Yards) biti broj jedan u bioskopima tokom prvog vikenda emitovanja. Pare koje je dobio od serije donirao je u dobrotvorne svrhe.

Fibi i Čendler su, po originalnoj ideji, bili samo sporedni likovi.

Pre nego što je prva epizoda emitovana, glumačku ekipu su odveli na večeru u Cezarovu Palatu, u Las Vegasu, kako bi uživali u poslednjim trenucima anonimnosti. U istom hotelu je kasnije snimana epizoda kada su se pijani Rejčel i Ros venčali.

Televizijska kuća NBC je smatrala da je ime kafića "Centrl Perk" u kome se prijatelji okupljaju previše u trendu i želeli su da se umesto kafića radnja odvija u restoranu, kao što se to dešavalo u seriji Sajnfeld.

Producenti su želeli prvobitno da Kortni Koks igra Rejčel, ali ona ih je pitala za ulogu Monike.

Narandžasti kauč u kafiću je pronađen u podrumu studija Worner Bros i postavljen za deo seta.

Jedini članovi glumačke ekipe koji se nisu poljubili su Monika i Fibi.

Džoi nije u početku zamišljen kao glup, ali Met LeBlank je to predložio.

Dejvid Švimer je režirao 10 epizoda Prijatelja.

Kada Rejčel traži sveštenika za Monikino i Čendlerovo venčanje, ona pronalazi sveštenika grčke pravoslavne crkve koji izlazi sa venčanja Anastasakis/Papasifakis. Anastasakis je porodično ime Dženifer Aniston.

Kada je Lisa Kudrou čitala scenario po prvi put, mislila je da je lik Čendlera gej.

Dve godine pre nego što su "Prijatelji" počeli da se emituju, Lisa Kudrou je imala malu sporednu ulogu u seriju Lud za tobom (Mad about you) u kojoj igra Ursulu Bufe. Odlučili su da naprave Fibi, njenu bliznakinju, kako bi mogli da ukrste serije.

Gunter nije imao ime sve do polovine 2 sezone. Džejms Majkel Tajler je dobio ulogu Gantera jer je bio jedini statista koji je znao da rukuje espreso aparatom. Ganterova prva rečenica se desila u 33 epizodi i to je bilo "Jea".

Elen Dedženeris je odbila ulogu Fibi.

Kada se poslednja epizoda završila, Dženifer Aniston i njen tadašnji muž Bred Pit su organizovali žurku tokom koje su služili vino koje je producent Kevin Brajt čuvao od prve sezone.

Kada se poslednji serijal završio, svaki član ekipe je dobio po deo trotoara koji se nalazio ispred kafića.

izvor: opera17

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.