Šta to Fejsbuk NE ZNA o tebi?

Uz našu pomoć i pomoć naših prijatelja Fejsbuk ugavnom zna sve o nama - s kim se držimo, gde idemo, šta jedemo, kad smo srećni i kada nismo. Facebook Messenger, recimo, kao i većina današnjih aplikacija može bez našeg odobrenja da šalje SMS, snima zvuk ili video i šalje podatke u pozadini, ali mi smo na te uslove pristali, pa i sami snosimo deo odgovornosti. Slično je i sa Fejsbukom pa i pored toga što se možda osećate nesigurno na Fejsu, u jednu stvar uvek možete biti sigurni.

Najpopularnija društvena mreža, koja po poslednjoj statistici ima 1,32 milijarde korisnika, ne zna vašu lozinku!

Ona se ne skladišti na Fejsbuk serverima, niko u Fejsbuk je ne zna i društvena mreža preko mejla, SMS poruke ili na bilo koji drugi način nikada vam neće tražiti da pošaljete svoju lozinku. Ukoliko se to desi - u toku je neka vrsta sigurnosnog problema i neko se lažno predstavlja u ime Fejsbuka.

Ukoliko bilo koji veb servis traži od vas da mu date na uvid lozinku prilikom registracije ili vam je pošalje nazad kada je zatražite bez procesa kreiranja nove lozinke, odmah bežite od takvog veb servisa, piše sajt Sploid.

Pogledajte sledeći video koji objašnjava kako funkcioniše sistem lozinki, njenog dešifrovanja i enkriptovanja i ne zaboravite da nas nađete i na Fejsbuku!

Izvor: Mondo

Pogledajte još