Kinezi Vučića zovu - novi Tito!

Tako su pre dva dana na gradilištu kod Uba nazvali Aleksandra Vučića. Premijer je u pratnji ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i ambasadora Kine Li Mančanga obišao pre dva dana deonicu puta Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, gde je obeležen početak radova na tom delu i koridora 11.

"U Srbiji se više neće kasniti, neće biti Potemkinovih sela. Ono što kažemo, to ćemo i da uradimo, da ljudi mogu da računaju da će do 2017. godine koristiti ovaj put. Bez teškog i velikog pritiska često ne mogu da se urade velike stvari, pa se izvinjavam direktoru Koridora što sam ponekad preoštar", rekao je Aleksandar Vučić, koji je direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića prekorio da ne želi više da sluša bilo kakve izgovore i laži i da rokovi moraju biti ispoštovani.

Đurović je pomenuo novi aneks ugovora kojima bi rok za završetak radova bio produžen na jul 2017. godine i time izazvao gnev i burnu reakciju premijera Vučića.

"Sit sam aneksa i svega! Znači, 30. april i neću da čujem da kasnite"
, rekao je ljutito premijer Vučić, i dodao da građani mogu da računaju da će najkasnije do 2017. koristiti ovaj put i da će se od Beograda do Zlatibora umesto tri sata putovati sat i po.

Kineska kompanija koja gradi ovu deonicu “Šandong hajspid” poslala je više radnika kako bi se radovi priveli kraju, verovatno i pre roka.

"Kod Kineza je broj osam srećan broj i broj razvoja, zato mi je drago što početak radova na koridoru 11 počinju u avgustu. Nova vlada Srbije je vredna, efikasna, sposobna i odgovorna i zato i kineska strana treba da poštuje sve rokove"
, rekao je ambasador Kine u Srbiji Li Mančang koji, kao i svi radnici iz ove zemlje, nisu krili oduševljenje premijerom, nazivajući ga novim Titom.

Kineska Eksim banka odobrila je krajem juna kredit od 334 miliona dolara za gradnju koridora 11, a tu odluku je prošle sedmice potvrdilo i kinesko Ministarstvo ekonomije.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.