BAKSUZ: Pet puta unajmio lažnog ubicu da bi se rešio supruge!

Ruski sud osudio je Konstantina Monastirskog na osam i po godina zatvora jer je u pet navrata pokušao da ubije suprugu unajmiviši ljude koji su se lažno predstavljali kao profesionalne ubice.

Prema pisanju lista “Moskovski komsomolec”, ovaj 47-godišnji biznismen nameravao je da se otarasi supruge alkoholičarke.

Pošto nije želeo da s njom podeli imovinu, što bi se svakako desilo u slučaju razvoda, odlučio je da je “smakne”.

Monastirskij se tada obratio muškarcu koji mu se predstavio kao profesionalni ubica i dao mu avans od 200.000 rubalja (4.160 evra) od ukupne, dogovorene sume od 700.000 rubalja (14.560 evra).

Budući da se ni nakon nekoliko nedelja ništa nije dogodilo, Monastirskij je počeo da vrši pritisak na “ubicu”, koji je, u međuvremenu, propio ceo avans.

Uplašivši se, prevarant je prijavio “klijenta” policiji koja je odmah stupila u kontakt sa Monastirskijevom ženom.

Zajedno sa policijom ona je iscenirala svoje ubistvo, ali Monastirskij nije naseo, te je odlučio da “ubici” da preostalih 500.000 rubalja ne bi li ga konačno ubedio da izvrši obećano. Policajci su ga uhapsiti u trenutku predaje novca.

U pritvoru, Monastirskij je priznao da to nije bio prvi, već peti pokušaj da ubije ženu, ali da je svaki put naišao na preverante koji su mu uzeli između 100.000 i 500.000 rubalja, a zatim netragom nestali.

- Kome god da se obratim, naletim na prevaranta – žalio se on policajcima prilikom hapšenja.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.