Stefanović: Napredak u potrazi za ubicom Luke Jovanovića

Ima napretka u potrazi za vozačem automobila koji je udario mladića Luku Jovanovića na Brankovom mostu i potom pobegao, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i najavio da će policija uskoro otkriti počinioca.

Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da će vozač "mini kantrimena" brzo biti otkriven, ali da ne želi da određuje tačan rok.

On je podsetio da je u početku istrage bilo mnogo poteškoća jer su kamere loše.

Ipak, uz velike napore ljudi iz Kriminalističke policije i ostalih koji učestvuju u istrazi, počinilac će biti priveden pravdi, rekao je Stefanović.

Komentarišući razne medijske spekulacije o mogućim počiniocima, Stefanović je rekao da nije sve tačno, ali da u interesu istrage, ne može da kaže šta nije tačno, jer ne želi nekoga da upozori, pa da se taj neko sakrije ili pobegne.

Kako je rekao, policija sarađuje i sa FBI u eventualnom izoštravanju snimaka s kamera, ali se prvenstveno oslanja na svoje snage.

Stefanović je zahvalio i Nemačkoj zbog podataka koje policija dobija od kompanije BMW. Napomenuo je da se sužava broj modela, i da je i sam bio iznenađen koliko različitih modela "mini katrimena" ima.

Kada je reč o pisanju lista Tabloid da je Snežana Divac vozila automobil koji je udario Luku Jovanovića, on je ponovio da je to neistina i rekao da mu je žao što je to objavljeno. Rekao je i da je dobro što su novinarska udruženja osudila pisanje Tabloida.

Pre nešto više odod dve nedelje Luku Jovanovića (21) udarila su kola na Brankovom mostu u Beogradu. Dan kasnije, Jovanović je preminuo od posledica povreda.

Izvor: Novosti

Pogledajte još