Đoković otvorio dušu: Rastao sam u ratnoj Srbiji!

Novak Đoković, najbolji svetski i srpski teniser, punom parom se priprema za US Open, poslednji grend slem sezone, koji počinje naredne nedelje, a ono malo slobodnog vremena iskoristio je kako bi gostovao u emisiji čuvenog Dejvida Letermana. Harizmatični Nole je očekivano pobrao brojne simpatije američke javnosti, otkrivši kako su se upoznali njegovi roditelji Dijana i Srđan i kako je on stigao na svet.

- Moji su se upoznali na skijaškoj stazi. On je bio instruktor, ona je pala, a onda je on video priliku i rekao: „Zdravo, mogu li da te naučim da skijaš?”. Ona je odgovorila: „Što da ne?”, i evo mene sada”, izjavio je Novak uz osmeh.

Roditelji Novaka Đokovića //Printscreen/Youtube

Zatim je Đoković nastavio...

- Rođen sam i odrastao sam u Srbiji. Počeo sam da igram tenis sa četiri godine, to mi je bila sudbina, pošto se niko u mojoj porodici nije bavio tenisom. Doduše, dolazim iz sportske porodice. Moj otac je bio profesionalni skijaš, a igrao je i fudbal, dok je mama diplomirala na fakuletu za sport.

Hteo da skine košulju

Kako je vreme odmicalo, u studiju je postajalao sve toplije, a na Letermanovu konstataciju da je Novak u izvanrednoj fizičkoj formi, srpski as se našalio uzvrativši voditelju: „Da li to znači da treba da skinem košulju?!”, nakon čega se iz publike začuo smeh, a Leterman je odgovorio: „Samo izvoli, ako će ti biti prijatnije“.

Rat me je učinio jačim

Novak se još jednom osvrnuo na odrastanje i na tešku prošlost Srbije. Naravno, neizbežna tema bio je i rat, piše Alo.

- Rat ne donosi ništa dobro bilo kome. Niko ne pobeđuje u ratu i zbog prošlosti cenim sve što imam u životu. Srbija je mala zemlja, veoma mala u odnosu na Ameriku. Imali smo tešku prošlost, pogotovo u poslednjih 30 godina. Dva rata, sankcije, ljudi su morali da čekaju u redu za hleb i mleko. Bilo je teško, ali sam prošao kroz sve to sa roditeljima, bakom i dekom. Sve to nas je učinilo jačima. To je veliki deo moj mentalne snage u profesionalnoj karijeri - zaključio je Đoković.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.