ZAPLAKAĆETE: Ovo je tužna istina koja stoji iza "Ledenog izazova"! (VIDEO)

0

"Ledeni izazov" već danima tutnji internetom. Čini se da su ga uradili svi, od Toma Kruza i Lejdi Gage do Sajmona Kauela i Čedomira Jovanovića. Ipak, evo tužne istine o razlogu iz koga je sve počelo.

Entoni Kerbahal napravio je video kojim se trudi da skrene pažnju na oko 30.000 ljudi koji širom Amerike broje poslednje dane.

Entoni ima samo 26 godina i saopšteno mu je da je oboleo od ALS-a. Njegov užas je utoliko veći što on tačno zna šta ga čeka. Gledao je svoju baku, a sada gleda i majku kako polako venu pred njegovim očima. On sada zna da će to biti i njegova sudbina.

Kada vam neko sruči kofu leda na glavu, nije ni približno strašno kao kada vam neko kaže da imate ALS.

Entoni zna da će uskoro postati paralisan.

On vam je, zapravo, rekao da ćete umreti u najgorim mukama. Oboleli postepeno gube kontrolu nad rukama, nogama, dok na kraju, iako su potpuno svesni, više ne mogu da govore. Gube kontrolu nad vilicom, a na kraju prestaju da dišu.

U vrlo emotivnom snimku Entoni gleda u svoje ruke i zna da uskoro neće moći da ih pomera. Poslednje napore troši da proširi svest javnosti o ovoj bolesti dok ne bude prekasno.

ALS utamniči ljude u sopstvenom telu i za ovu opaku bolest ne postoji lek. Retka je i farmaceutskim kompanijama se ne isplati da ulažu u njeno istraživanje.

Početak videa je napravljen tako da privuče pažnju javnosti, posle dva minuta bizarni klip postaje potresna ispovest.

Udruženje “ALS Association” bavi se proučavanjem i širenjem svesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS), poznatijoj kao Lu Gerigova bolest.

Pogledajte:

Izvor: Pressonline

Foto: printscreen/youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.