Putin: Porošenko je partner, pomoći ćemo Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je, u danas snimljenom televizijskom intervjuu, ukrajinskog kolegu Petra Porošenka partnerom i dodao da se s njim dogovorio o novoj isporuci humanitarne pomoći.

Putin je rekao da je sastanak sa Porošenkom "bio veoma dobar" i "prilično iskren", prenela je agencija AFP izvode intervjua za "Prvi kanal", koji će u celosti biti objavljen u nedelju uveče.

Porošenko je "prema mom viđenju partner sa kojim možeš da vodiš dijalog", kazao je Putin. Ruski predsednik je naveo da se sa Porošenkom dogovorio o isporuci pomoći Ukrajini.

"Dogovorili smo se da sprovedemo plan koji je predložio predsednik Porošenko o pružanju pomoći...ljudima u Lugansku i Donjecku", rekao je Putin.
Putin je rekao da će ugroženom stanovništvu hrana i druge potrepštine biti dopremljene železnicom.

"To je bio predlog, a ja sam se složio", naveo je Putin, ne iznoseći detalje o ruti dopremanja pomoći. Lideri Rusije i Ukrajine sastali su se u utorak prvi put u poslednja tri meseca u Minsku. Posle sastanka saopštili su da će biti pripremljena "mapa puta" radi dogovora o što skorijem prekidu vatre na istoku Ukrajine i da su se dogovorili da Kontakt-grupa za rešavanje ukrajinske krize što skorije obnovi rad u glavnom gradu Belorusije.

izvor: Kurir

Pogledajte još