PUTIN SE RAZBESNEO: Barozo je izvukao moju izjavu iz konteksta!

Jurij Ušakov, Putinov diplomatski savetnik, rekao je i da objavljivanje Putinovih reči nije u skladu sa diplomatskom praksom. Italijanski mediji su objavili izjavu Žozea Manuela Baroza, odlazećeg predsednika Evropske komisije, u kojoj navodi da je Putin rekao da bi “mogao da zauzme Kijev za dve nedelje”.

„Kada bih stvarno planirao invaziju na Ukrajinu, bile bi mi dovoljne dve nedelje da osvojim Kijev“, navodno je rekao ruski predsednik Žozeu Manuelu Barozu.

Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru istakao da ne planira oružanu akciju na istoku Ukrajine. On je, međutim, dodao da su ruske snage “spremne da se suprotstave agresiji”.

Kremlj spreman da objavi audio-snimak ragovora Putin-Barozo

Administracija ruskog predsednika danas je saopštila da je Moskva spremna da objavi transkript i audio-snimak nedavnog telefonskog razgovora između Putina i Baroza.

Zvanična Moskva je protestovala zbog toga što je Putinova rečenica, koja je imala sasvim drugačiji smisao, istrgnuta iz konteksta.

Zvanični Kremlj je spreman da objavi sadržaj tog razgovora da bi otklonio bilo kakve nesporazume o onome šta je rekao ruski predsednik, napisao je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov u pismu upućenom Barozu.

Nadlanu / Blic

Pogledajte još